Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Caminada nocturna

Activitat de la Festa Major d'estiu

Un dels Mussols alliberats
Un dels Mussols alliberats

DISSABTE 05 AGOST 2023

Aquest divendres 4 d’agost, dins de les activitats de la Festa Major de Sant Salvador, s’ha dut a terme la caminada nocturna fins a la Bassa Bona d’Alfés.

El grup ha sortit de la Plaça Major del poble que encara s’hi veia, i només deixant les últimes cases enrere, s’ha fet la primera aturada. En aquesta, en Jose Guerra, veí del poble i ornitòleg de l’associació Trenca, ha alliberat un dels tres Mussols Comuns (Athene noctua) que duia davant l’atenta mirada del nombrós grup d’infants i adults. Abans de l’alliberament ha fet cinc cèntims sobre aquest interessant ocell de la família dels estrígids. Ha explicat que aquests eren pollets caiguts del niu que la gent va portar al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, on els van cuidar. Un cop acabats de desenvolupar i amb l’edat suficient per caçar i poder sobreviure per si mateixos, és quan s’han pogut alliberar.

Després s’ha prosseguit la marxa fins arribar a la Bassa Bona, on s’han alliberat els dos Mussols Comuns restants. Passades les primeres emocions, un bon sopar de Carmanyola que algú ja ha acabat amb la llum de les llanternes, per tot seguit començar a observar els estels del firmament, i on més d’un i una han pogut gaudir de l’espectacle de veure estels fugaços a part de conèixer alguna de les constel·lacions que ens envolten.

Tot i la fresca que ha acompanyat al grup durant l’activitat, ha estat una caminada genial!

Galeria d'imatges