Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alfés

És un poble tranquil de la Comarca del Segrià situat al sud de la ciutat de Lleida, concretament a 10 quilometres. Per la seva situació geogràfica, és un dels pobles amb més projecció de la comarca.

Està situat a 239 metres sobre el nivell del mar. El seu terme municipal té una extensió de 31 km2. És de gran bellesa paisatgística i natural, refugi de les darreres espècies d’aus de secà de Catalunya com l’Alosa Becuda, el Torlit, el Sisó, el Gaig Blau…

Al poble hi viuen 302 habitants. Té una associació de jubilats, una de dones, una de grallers, una de cultural i un equip de futbol.

L’activitat cultural se centra en les seves festes majors, una que té com a patró Sant Sebastià, és la festa xica i se celebra el 20 de gener. L’altra és la de Sant Salvador, el 6 d’agost, la Festa Major d’estiu, la més gran i important del poble. També se celebren festes com la castanyada, Carnestoltes, Sant Joan, ballada de sardanes, festes nadalenques... entre d'altres.

L’activitat econòmica principal és l’agricultura de secà amb els cultius d’ordi, olivera i ametller i recentment la de regadiu amb el blat de moro i el presseguer. També n’és important l’activitat ramadera principalment la bobina i la porcina.

Disposa d’escola de primària amb menjador escolar, centre mèdic durant el matí i servei de tanatori. Té una benzinera, un bar restaurant i una agrobotiga.

Alfés aire.jpg

Imatge aèria d'Alfés als anys 90